In beeld

In beeld

Waarom is afvallen zo moeilijk? Omdat eetverleidingen op de loer liggen, bijvoorbeeld. Ik ging voor het AVRO-TROS programma ‘Knappe koppen’ de supermarkt in met presentator Gregory Sedoc.

In samenwerking met Healthy Fest, sprak ik met Arie Boomsma over waarom het zo moeilijk is om ons (voedings)gedrag te veranderen.

Samen met Jan Heemskerk en Astrid Postma nam ik de 5-delige reeks ‘Als Jan het Kan’ op. Met deze reeks willen we mannen inspireren om te kiezen voor een gezondere levenstijl. De hele reeks is terug te vinden op het kanaal van het Voedingscentrum op YouTube.

De Nationale Suiker Challenge, heeft dat nut? Ik reageerde voor de camera van EditieNl (juni 2019).

Samen afvallen. Is dat effectief? EditieNL vroeg het aan mij en ik gaf mijn reactie (februari 2019).

Samen met Maurice Graef van KERNgezond nam ik de 3-delige reeks ‘Gezonde afspraken met je kind’ op. Het doel van deze reeks is om ouders van (jonge) kinderen tips en advies te geven hoe zij gezond eetgedrag bij hun kinderen kunnen stimuleren. Ook maak ik een rondje door de supermarkt om meer te vertellen over ongezonde eetverleidingen.

In het najaar van 2018 werkte ik mee aan ‘Vet Gelukkig?!’, een programma van Diederik Jekel en Patty Brard over de wetenschappelijke en culturele kanten van overgewicht. De reeks kun je hier terugkijken.

Samen met Maurice Graef (KERNgezond) was ik te gast bij L1 om te praten over het belang van een gezonde leefstijl. De aflevering van Avondgasten vind je hier.

Voor EditieNL gaf ik een korte beschouwing op het fenomeen ‘Mukbang’. Het fragment is hier te bekijken.

Zondag 13 september 2015 was ik te gast in het programma ‘Dus ik ben’ om te praten over de filosofie van eten.

dus ik ben

In mei 2013 was ik te gast bij Goeiemiddag Limburg om nog iets meer te vertellen over ‘zien eten doet eten’.

http://www.l1.nl/video/goeiemiddag-limburg-2-mei-2013

Op 1 maart 2013 mocht in ‘De Wereld Leert Door’ een samenvatting geven van mijn promotieonderzoek naar imitatie van eetgedrag.

thumb-2

Bij mijn voetbalclub SV Orion (Nijmegen) proberen we een Gezonde Sportkantine vorm te geven. Nijmegen 1 maakte er in september 2015 een item over (vanaf 2.38 min).

thumb-3

In deze uitzending van Noorderlicht Nieuws geef ik uitleg over ons onderzoek naar sociale imitatie van ontbijtgedrag (juli 2009). Start bij 20.00 min.

thumb-1