Anderen over mij

Anderen over mij

Kasper Doesborgh: Regionale projectleider Jongeren op Gezond Gewicht, regio Noord-Veluwe

“Wat een interessante lezing kregen wij van Roel tijdens ons jaarlijkse JOGG Café! Bestaande én nieuwe partners & supporters van JOGG-Harderwijk werden bijgepraat over de rol van de sociale en fysieke omgeving op ons eetgedrag. Onbewust sluipt er toch veel ongezond gedrag in ons leven en lang niet op alles kunnen we invloed uitoefenen. Gelukkig maar ook misschien…..Mocht je een keer een interessante spreker zoeken over gezond gedrag; Roel is aan te raden!”

Maurice Graef: projectpartner KERNgezond++, eigenaar Sport-Company

“Deskundig, meedenkend, enthousiast en betrouwbaar zijn de begrippen die bij mij opkomen als het Roel Hermans betreft. Samenwerken met Roel is een feest en je bent verzekerd van deskundigheid en betrokkenheid. Roel ik hoop nog veel projecten met jou te mogen doen!”

Hanneke de Bruin: projectpartner De Gezonde Schoolkantine, eigenaar To Remind You

“Roel is een ambitieuze wetenschapper met oog én hart voor de praktijk. Hij is inhoudelijk gedreven, gehecht aan de wetenschappelijke standaard en maakt zich -gewapend met kennis- sterk voor een gezonde leefomgeving voor burgers in het algemeen en voor jongeren in het bijzonder. In onze samenwerking heb ik het hem niet altijd gemakkelijk gemaakt en veel van hem geëist. Hij heeft soms vol gas weerstand geboden en karakter getoond. Dan weer toonde hij zich begripvol en meegaand. In alle gevallen loyaal. Een doorzetter en een durfal met wie je de wedstrijd kunt winnen.”

Iris Kruijen: wetenschapsredacteur Radboud Universiteit

“Via mijn werk als wetenschapsredacteur voor de Radboud Universiteit ken ik Roel als een enthousiaste, creatieve en vooral een goed en succesvol communicerende wetenschapper. Voorafgaand aan zijn promotie in februari 2013 hebben we in het bijzonder veel contact gehad, rondom de voorbereiding van een persbericht waarmee Roel uiteindelijk veel media-aandacht heeft gekregen. Dat is niet alleen te danken aan de heldere manier waarop hij zijn onderzoek kan uitleggen, maar ook aan zijn enthousiasme en proactieve aanpak. Zo is hij een actief Twitteraar en geeft hij regelmatig presentaties over zijn onderzoek op middelbare scholen en voorlichtingsdagen. Om die redenen heb ik Roel eind 2013 dan ook voorgedragen als kandidaat voor de Hermesdorfprijs van de Radboud Universiteit, die hij uiteindelijk ook won in de categorie Jong Talent. Naar mijn mening volkomen terecht!”

Edith van den Hanenberg: Consulent sportgezondheid Sport Expertise Centrum Oss

“Een absolute expert op het gebied van het vertalen van de wetenschap naar de praktijk op het gebied van gezond gedrag.”

Roel heeft een mooie aanvulling gegeven tijdens onze expertmeeting m.b.t. De gezonde omgeving. Hij gaf deze avond een mooie samenvatting waar iedereen mee aan de slag kon. Ook al was zijn lezing aan het eind van het programma, hij kreeg de volle aandacht van een ieder in de zaal. Veelal doordat er veel herkenbare situaties aan bod kwamen. Maar ook goede tips en tricks om gezond gedrag te stimuleren. Zijn enthousiasme werkte voor iedereen aanstekelijk!

Arjen Lubbers: Docent geschiedenis en wetenschapscoördinator Koning Willem II College

“Op 16 februari 2016 was Roel Hermans te gast voor een Junior Science Café op het Koning Willem II College te Tilburg. Hij gaf een lezing over ‘wetenschap’ voor basisschoolleerlingen uit groep 6 tot en met 8 en leerlingen van onze middelbare school. Hij had goed nagedacht over de doelgroep: naast activerende filmpjes, aansprekende voorbeelden en een persoonlijk verhaal had Roel ook een quiz en een vragenlijst voor de kinderen voorbereid. Mede door zijn heldere verhaal, zijn enthousiasme en zijn goede voorbereiding was dit Junior Science Café een succes. Kinderen gingen met twinkelingen in de ogen naar huis en Roel heeft hen een breder – en leuker – beeld van ‘wetenschap’ gegeven dan ze vooraf hadden!”

Eva van der Veer: Activiteitencoördinator Wetenschapsknooppunt Brabant

“Roel heeft zijn wetenschappelijke kennis goed vertaald naar interessante en leerzame stof voor kinderen tijdens het Junior Science  Café. Hij wist ze het gehele college te boeien, doordat hij goed aansloot bij hun niveau en met verschillende lesvormen werkte. Ook nam hij hen mee in zijn eigen levensverhaal waardoor het college een persoonlijk tintje kreeg. Hij had oog voor de vragen van de kinderen en nam uitgebreid de tijd om deze te beantwoorden. Roel haalt het toonbeeld van een oude, suffe wetenschapper volledig onderuit door zijn jonge, vlotte en enthousiaste uitstraling. Hij heeft naar mijn idee de wetenschap wat dichter bij de kinderen gebracht!”